понеділок, 22 червня 2015 р.

Перепоховання останків радянських бійців часів Другої Світової війни у Борщеві

Восени 1941 року, відступаючи, захисники Києва,  на території Баришівського району і зокрема в долині р. Трубіж поблизу Борщева, потрапили в "котел". Історики налічують втрати радянських військ - сотнями тисяч полеглих, Щороку пошукові організації знаходять все нові і нові непоховані останки солдат, які потім належним чином хоронять в загальній могилі. Цього року було знайдено останки 26 радянських воїнів поблизу с. Волошинівка. 22 червня 2015 року біля меморіального пам'ятника в с. Борщів було здійснено перепоховання наших воїнів.


З благословіння преосвященнійшого Антонія митрополита Бориспільського і Броварського, священики Баришівського і Березанського благочинь взяли участь  в перепохованні останків радянських бійців. Після офіційної частини меморіального заходу священики на чолі з протоієреєм Любомиром Біляком благочинним церков Баришівського округу відслужили заупокійну літію, і  супровидили домовини з останками воїнів  до місця поховання, де їх і захоронили.


На перепохованні були присутні представники влади, активісти громадських та пошукових організацій, журналісти, школярі, військові, працівники районного відділу культури та священики району.


Немає коментарів:

Дописати коментар