вівторок, 28 березня 2017 р.

БАРИШІВКА. Освячення нових дзвонів

     

     Кожна православна громада зазвичай намагається придбати важчі і відповідно дорожчі та гучніші дзвони, прагне швидше мати їхні набори на своїх дзвіницях. Звук одного церковного дзвону являє собою щось піднесене і урочисте, а якщо лунають звуки кількох узгоджених між собою дзвонів, то має місце ще величніша милозвучність. Передзвін великих і малих кампанів (так церковною мовою називають дзвони) допомагає в богослужінні славити Бога і отримувати духовне задоволення. Дзвони увійшли у свідомість людей, як провісники добра і правди. Голос дзвонів, що наповнений силою етичної дії, тішить вухо і викликає захоплення. В чині благословення дзвонів сказано: "нехай усі хто чує звуки їх (дзвонів), чи вдень, чи вночі, почнуть славити ім'я Святе Твоє (Бога)".



    До набору дзвонів в нову Баришівську церкву, які були освячені минулого року його високопреосвященством Антонієм митрополитом Бориспільським і Броварським, в цьому році додалося ще два дзвони. Один дзвін вагою близько 100 кг пожертвувала родина Катерини та Георгія Джангірян, який відлили на заводі "Промліт" в м. Ново-Волинськ. А другий дзвін, що зберігся зі старої Баришівської церкви і походить  з середини XVIII ст., був реставрований.
     В неділю 26 березня 2017 року після завершення літургії благочинний церков Баришівського церковного округу протоієрей Любомир Біляк звершив чин освячення нових дзвонів.


Немає коментарів:

Дописати коментар