понеділок, 5 червня 2017 р.

Святкування дня Святої Трійці

    

   Безумовно день Зішестя Святого Духа чи, як частіше кажуть, день Святої Трійці є одним з найулюбленіших свят в річному колі церковних торжеств. Цей день вважають днем народження Христової Церкви, яка до сьогодні надихається благодатью Святого Духа.


   Священики Баришівського благочиння в неділю 4 червня 2017 року звершували богослужіння на своїх парафіях. Всі настоятелі зазначають, що в цей день  людей збирається більше ніж у звичайну неділю.


    В понеділок 5-го червня в Троїцькій церкві на Троєщині в м. Києві, куди відправився наш благочинний протоієрей Любомир Біляк, була здійснена архієрейська хіротонія архімандрита Віктора (Коцаби), його було рукоположено у єпископа з титулом Баришівський. 


   А в с. Пасічні в Троїцький храм з'їхались аж шість священиків з сусідніх парафій для проведення урочистого богослужіння з нагоди престольного свята. Очолив божественну літургію протоієрей Василій Степанчук настоятель Свято-Пантелеймонівської парафії смт Баришівки. По закінченні служби присутніх зі святом Трійці привітали учні недільної школи, а настоятель церкви протоієрей Іван Омельчук відзначив подяками активних парафіян.


    В Баришівці колись існувала Троїцька церква - одна з найстаріших парафій містечка. Радянська влада відібрала храм у парафіян у 1931 році, перетворивши її на клуб, який згорів у вогні Другої Світової війни в 1941 році. Інша Троїцька церква в с. Гостролуччя стоїть в руїнах. Збудована у стилі українського бароко у XVIII ст. - залишилися тільки стіни.


Немає коментарів:

Дописати коментар