неділю, 13 листопада 2016 р.

Сезенків. Молитва за дітей-сиріт


   Друга  неділя місяця листопада  вже традиційно стала  Всеукраїнським  Днем молитви  за сиріт, коли під час богослужінь у  православних храмах України підносяться  молитви про дітей - сиріт.



Ситуація дитячого сирітства  в Україні стоїть дуже гостро. Говорячи  про сиріт, до уваги береться доля  дітей  у яких немає  рідних чи близьких, або  ж чиї батьки  не змогли бути з дітьми через певні  кризові ситуації нашого суспільства такі як: алкоголізм, безробіття, та злочинність. Найплачевнішою  є  ситуація з дітьми-сиротами, які  змушені  свої дитячі роки проводити у дитячих установах, де часто їм  доводиться  переходити з одного закладу в інший. Уся ця плинність не дає дитині відчути бодай якоїсь стабільності в житті. По закінченні часу прожитого у державному закладі діти виходять у світ  невідомий для них незнаний та чужий.



На жаль, часто  трапляється так, що роки раннього дитинства  проходять і дитина втрачає надію  на прихід батьків. Відчуття  покинутості та болю переповнює дитину. Відповідь на питання «чому так сталося?», «чому мене покинули?» не знайдено і пустка заповнює серце дитини. Жити і радіти життю в такому стані є дуже важко. Головне завдання християн по відношенню до такої ситуації сирітства продовжувати молитися за долю дітей сиріт за обєднання родин  і за дар відповідального батьківства. Церква дає надію, що через щирі починання  такі як; турбота, підтримка, ласка та любов і звичайно  молитва за таких дітей   можуть статися зміни  в їхньому житті.


У Обласному соціально-психологічно реабілітаційному центрі дитини «Сезенків» c. Cезенків Баришівського району  знаходяться 27 дітей-сиріт. Наставники-вихователі    цієї установи, які є для них названими батьками роблять сьогодні благородну справу, дарують дітям  те чого вони були позбавлені – материнської та батьківської любові, милосердя та піклування.





       13 листопада  на запрошення   цієї установи та працівників Баришівської  служби у справах сімї та молоді   у цьому  центрі був відслужений молебень за  здоровя та долю сиріт. Його звершили благочинний Баришівського округу протоієрей  Любомир Біляк  та  протоієрей Василій  Степанчук. Священики провели  з дітьми дружню бесіду, подарували діткам іконки та солодощі  і побажали щоб в їхній долі було не тільки людське, а й Боже опікунство.

Софія Біляк


Немає коментарів:

Дописати коментар