вівторок, 19 грудня 2017 р.

Як проходять грудневі свята в Баришівському благочинні

  

  Грудень - місяць з найкоротшими світловими днями в році. Довгі вечори, холодна і часом похмура погода заганяє багатьох в сезонну депресію. Але для щиро віруючих православних християн грудень це ціла низка пам'ятних днів, присвячених улюбленим святим. Отже, в грудні ми вшановуємо пам'ять і великомучениці Катерини, і апостола Андрія Первозванного, і преподобного Сави Освященного, і великомучениці Варвари,  і всіма улюбленого святителя Миколая Чудотворця, а також праведної Анни. В деяких храмах в ці дні звершуються богослужіння, які теплим промінчиком Божої благодаті зігрівають серця  богомольців у холодну пору року.
  


 Крім уставних церковних служб священики Баришівського благочиння беруть активну участь в громадському та соціальному служінні. 




    14 грудня в Баришівській районній бібліотеці для дітей було проведено народознавчу годину "Грудневі святки", на якій були присутні благочинний церков Баришівського церковного округу протоієрей Любомир Біляк та інші священики. Після виступу учнів 7-Б класу Баришівського НВК гімназії-загальноосвітньої школи 1-3 ступенів, отець Любомир надав присутнім пастирські настанови на прикладі згадуваних святих. 



   Особливою активністю в роботі з молоддю вирізняється настоятель Троїцької парафії - протоієрей Іван Омельчук. Цього разу священик разом з молоддю приготував театральну виставу з моральним підтекстом. Сімейне свято "День святого Миколая" 17 грудня 2017 року пройшло в будинку культури села Пасічна, де глядачами були дітки і їх батьки, звичайно, не обійшлося без солодких подарунків.  18 грудня православна молодіжка разом з протоієреєм Іваном Омельчуком завітали в районну бібліотеку для дітей, де для школярів поставили ту ж виставу. 



     Протоієрей Олександр Ярмольчик, настоятель церкви Різдва Богородиці села Перемога,  вже понад два десятки років опікується мешканцями будинку пристарілих та непрацездатних осіб, що знаходиться в селі. Щонайменше двічі на рік отець Олександр проводить для бажаючих загальну Сповідь і причащає їх Святих Христових Таїн. Рано вранці 18 грудня настоятель з причтом завітали в соціальну установу, де виявили бажання  посповідатися і причаститися  23 особи.



   



 А в сам день пам'яті святителя Миколая 19 грудня майже в усіх храмах після служби настоятелі вітали своїх маленьких парафіян.  От в Успенську церкву смт Баришівки завітали школярі разом з учителями Шабат Ларисою Володимирівною  та Ісайченко Аллою Борисівною. В обідню пору отець Любомир з вітаннями і подарунками відвідав Баришівський дитсадок "Золотий ключик", а отець Олександр Ярмольчик завітав в Перемозький дошкільний заклад "Бджілка" також з гостинцями від святого Миколая. 



      Вже під вечір того ж самого 19 грудня біля селищної ради в центрі Баришівки благочинний протоієрей Любомир Біляк разом з учнями недільної школи, що діє при Баришівській Успенській церкві, взяли участь у відкритті районної новорічної ялинки. 





Немає коментарів:

Дописати коментар