пʼятницю, 19 травня 2017 р.

Баришівка. Священики взяли участь в святкуванні 30-річчя музею Т.Г. Шевченка

  


 Баришівський музей Т.Г. Шевченка розташований у нижньому ярусі перебудованої дзвіниці Благовіщенської церкви. Заснували музей з ініціативи і стараннями уродженця с. Дернівки кандидата історичних наук Василя Семеновича Костенка. Згідно історичних даних сам Тарас Григорович, перебуваючи в Березані, відвідував знайомих в Баришівці у листопаді 1843 року.


 19 травня 2017 року в Баришівці було проведено святкування 30-річчя музею Тараса Григоровича Шевченка. На святкування були запрошені діти засновника музею Василя Семеновича Костенка : син - Юрій Васильович і дочка – Наталія Василівна, митці та інтелігенція з Києва, представники місцевої влади, творчі колективи,  духовенство району та небайдужі до творчості Кобзаря  баришівчани.




  У вітальному слові благочинний церков Баришівського округу протоієрей Любомир Біляк зазначив, що Тарас Григорович часто у своїй творчості звертався до біблійних книг, зокрема Псалтиря. А протоієрей Іоанн Омельчук закцентував, що творчість Шевченка, як художника і як поета, лягла наріжним каменем в основу сьогоднішньої української культури.

Немає коментарів:

Дописати коментар