неділю, 21 грудня 2014 р.

свято святителя Миколая в Баришівці


В Україні особливо шанобливо ставляться до святкування дня Святого Миколая. Український народ здавна вважав цього угодника Божого за національного святого, хоча з Візантії культ Миколаєвих вчинків милосердя і доброчинності поширився по всьому світу і називають його по різному. В Україні відвідування Миколаєм домівок має виховне значення. Його  люблять діти. Лише раз у рік Святий Миколай відвідує  землю, проявляє неземну любов,  особливо до малих діточок. На те він  і святий, що перетворює грудневу ніч у казку, повну загадковості і таємниць.


Миколай знає все про кожну дитину  - чи вона лагідна, чи гарно поводиться, чи поважає батьків, чи молиться і чи гарно вчиться. Про джерело справжньої святості  і доброти, Христову правду, втілену  в слово Євангелія, котре міцно тримає в руках святий Мирликійський архієпископ на православних іконах, постаралися донести учні п'ятого класу Баришівської ЗОШ 1-3 ступенів №2 у своїх віршах і піснях для прихожан Свято-Успенської церкви смт Баришівка. Сценарій до свята підготувала вчителька християнської етики Шабат Лариса Володимирівна.


Для малят дитячого садочка «Золотий ключик», який нещодавно запрацював у Баришівці, також було проведене свято. Дітки уважно слухали розповідь отця Любомира про Святого Миколая, про його добрі вчинки, бо лише добро може мати винагороду, лише хороші вчинки зараховуються і віддячуються. А після розповіді отець Любомир подарував малечі  солодкі подарунки з нагоди свята.
Катя Біляк


Немає коментарів:

Дописати коментар