вівторок, 22 липня 2014 р.

Парафіяни з Перемоги відвідали святині Києва


День 21 липня 2014 року почався зібранням біля місцевої церкви Різдва Пресвятої Богородиці вірян, охочих відвідати святині Київщини. Подорож було розпочато з жіночого Свято-Пантелеімонівського монастиря, де група перемозьких паломників мала можливість помолитися на ранковій літургії, а також приклонитися святій чудотворній іконі  Казанської Божої Матері. Цікаву екскурсію провела послушниця даного монастиря, в якій наголосила і про історію, і про перших засновників, і про тих, хто не відрікся Христової віри навіть у найважчі часи «гоніння». Також дізналися про те, який сенс лежить у назві урочища «Феофанія», з грец.: «Фео» - Бог, «фанія» - явлення, а тому Богоявлення. З оповіді послушниці можна зробити висновок, що Бог ніколи не полишав своєї благодаті це святе місце. Дивовижна природа, якою оповита місцевість не залишилася без нашої уваги, тож через парк «Феофанія» перемозька паломницька екскурсія попрямувала до цілющого джерела, де охочі з вірою та молитвою могли попити джерельної водиці.

Також відвідали чоловічий Свято-Іонівський монастир, де послушники монастиря, відкинувши  нагальні справи, ознайомили прочан зі сторінками історії як місцевості так і храмових будівель. Послушник монастиря розповів про Звірінецькі печери, а  згодом провів вірян третім ярусом даних споруджень (на всіх інших ведуться археологічні розкопки, внаслідок трагічних подій минувшини: набігу монголів та кримських татар, які засипали печери разом з монахами). Паломники пройшли святими коридорами, з боків якого розташовано безліч монашеських келій дуже маленьких за розміром та без будь-яких ознак навіть не теперішньої, а й часів минулої комунікації. На совість зроблені витяжки  тримають в печерах чисте повітря, а також сталу температуру +11С*. В печерах є церква преп. Феодосія Печерського, в якій кожну суботу проводяться богослужіння, а також окрема кімната для сповіді.

Паломники також пройшли подвір’ям Свято-Покровського монастиря Голосіївська пустинь, де приклонилися до святих мощей монахині Аліпії (Авдієвої).  Перемозькі віряни мали змогу ознайомитися з описом життя преподобної, придбавши невеличкі брошури в церковній лавці.
Кожен з паломників отримав свою частинку Божого Благословіння. З вірою та страхом Божим, віряни намагалися серцем торкнутися до святинь Господніх, душею поринути у віру. Завжди, перед заходом до храму  в кожного на обличчі було видно переживання та трепет. Пройняті Божою Благодаттю перемозькі паломники з вірою в серці, любов’ю до ближнього та з надією на мирне майбутнє попрямували додому. 
Оля Ярмольчик

Немає коментарів:

Дописати коментар