суботу, 5 жовтня 2013 р.

Вічна пам'ять

На 61 році свого життя 4 жовтня 2013 року упокоївся заштатний священик Баришівського благочиння ієрей Василій Кость.

    Народився отець Василій в 1953 році в с. Смеречка Старосамбірського району Львівської області. Після закінчення середньої школи і навчання в ПТУ, служив в рядах радянської армії. В 1978 році Василь Кость одружився з Марією, згодом в них народилось аж три сини, старший Василь, пішов стопами батька - став також священиком.
    В 1990 році Василя Костя було рукопокладено у священика. Свій пастирський шлях почав у Житомирській єпархії, служив на різних парафіях Малинського, Баранівського, Чуднівського районів. З листопаду 2002 року отець Василій служив в Баришівському благочинні Київської єпархії, спочатку в с. Селичівка, а згодом став настоятелем церкви Різдва Іоанна Хрестителя с. Сезенків. Де б він не служив всюди оздоблював храм своїми руками, адже у батюшки був природний хист до різьблення по дереву. Іконостаси, різьблені кіоти ікон, хрести - роботи рук отця Василія прикрашають різні храми по сей день. В 2006 році через важкий недуг ієрея Василія Костя почислили за штат.
    4 жовтня 2013 року під час загострення важкої недуги отець Василій мирно почив у себе дома в с. Сезенків. 5 жовтня отця Василя поховали. На похорон з'їхалися священики з навколишніх парафій і навіть знайомі панотці з інших єпархій. Чин священицького похорону очолив протоієрей Любомир Біляк благочинний Баришівського церковного округу.
    Поховали ієрея Василія в с. Бзів Баришівського району біля східної стіни церкви святителя Миколая, настоятелем якої є старший син покійного батюшки.

Немає коментарів:

Дописати коментар